همه چیز درمورد سردخانه صنعتی

سردخانه متحرک

در اغلب کشورهای صنعتی و همچنین مناطق پیشرفته در جهان و در حال توسعه، سردخانه صنعتی به صورت عمده جهت ذخیره مواد غذایی در دماهای پایین استفاده خواهد شد، در اینصورت عملکرد مخرب باکتری ها، مخمرها را متوقف می کند. بسیاری از فرآورده هایی که قابل فساد هستند، توانایی انجماد را دارند و امکان نگهداری آنها برای مدت زمان طولانی با از دست دادن مقداری از مواد غذایی و یا طعم و همچنین تغییر در ظاهر فراهم خواهد شد.

سردخانه صنعتی

تهویه مطبوع در سردخانه صنعتی، استفاده از یخچال جهت سرمایش راحت، در کشورهای توسعه یافته نیز رواج پیدا کرده است. در کشورهایی مثل هند و مصر سرمایش تبخیری را مورد استفاده قرار می دهند. اگر یک مایع به سرعت تبخیر گردد، به سرعت نیز گسترش پیدا می کند. البته مولکولهای در حال افزایش بخارگونه انرژی جنبشی را افزایش می دهند. قسمت زیادی از این افزایش حرکت از محیط اطراف بخار ایجاد می شود که به همین دلیل احساس خنکی  ایجاد می شود.

 جالب است بدانید که اگر آب در شبهای خنک مناطق گرمسیری در سینی های با عمق کم قرار گیرد، تبخیر سریع آب باعث می شود که، در سینی ها یخ بوجود آید، با وجود اینکه هوا امکان دارد، زیر دمای انجماد نباشد. البته با کنترل شرایط تبخیر، می توان بلوک های بزرگی از یخ را به این روش تولید کرد. و می توان گفت سرمایش ایجاد شده از گسترش سریع گازها وسیله اصلی تبرید می باشد.

 

اجزای مهم سیستم سردخانه صنعتی

 

  • کمپرسور یکی از اجزای مهم سردخانه صنعتی می باشد. که در واقع فشرده سازی گاز مبرد، از طریق کمپرسور انجام می شود.
  • کندانسور؛ یک دستگاه انبساط است، که شامل یک دریچه، لوله مویرگی، یک موتور و یا یک توربین می باشد و همچنین تبخیر کننده مایع خنک کننده گاز در ابتدا از طریق پیستون فشرده خواهد شد و بعد از آن از طریق یک لوله به درون کندانسور فشار داده می شود.

 در کندانسور، لوله سیم پیچ حاوی بخار از سوی هوای در حال گردش یا حمام آب عبور خواهد کرد، که مقداری از انرژی گرمایی گاز فشرده می شود و از بین خواهد برد.

گاز سرد شده بوسیله دریچه انبساط به محلی با فشار بسیار پایین منتقل خواهد شد. البته با گسترش گاز، انرژی انبساط مورد نیاز خود را از محیط اطراف و یا محیطی که در تماس با آن می باشد، دریافت می کند. تبخیركننده ها احتمال دارد به طور مستقیم فضایی را با خنك كردن گاز و با منطقه مورد نظر سرد کرده، و یا حتی با خنك كردن یك ماده ثانویه همانند آب، به طور غیرمستقیم تاثیر بگذارند.

 در اکثر یخچال های خانگی سیم پیچ حاوی اواپراتور بصورت مستقیم با هوا در محفظه مواد غذایی تماس خواهد گرفت. در پایان فرآیند، گاز داغ به سمت کمپرسور کشیده خواهد شد.

 

سردخانه

 

تعریف کلی سردخانه صنعتی

تنها تفاوت ما بین سردخانه صنعتی و همچنین انبار خشک این نکته است که سردخانه سرد می باشد. مشاغل زیادی در دنیا دیده می شوند که محصولات قابل فساد و یا حساس به دما را تولید و یا اداره می کنند. با وجود انبارهای سردخانه صنعتی مکانی به آنها داده می شود تا با خیال راحت آن محصولات را ذخیره نمایند.

اما خدمات سردخانه صنعتی فقط راهی جهت ذخیره محصول شما نمی باشد، سردخانه یک راه خوب برای ارسال آنها نیز خواهد بود. درواقع خدمات سردخانه ای معمولا در هر کجای زنجیره سرد، کالاهای فاسد شدنی شما را پردازش، بسته بندی و تحویل خواهند داد و این مسئله به این معناست که دما بصورت دقیق و همچنین منظم در کل سفر ثابت خواهد ماند.

 

حالا سوالی پیش می آید که برای نگهداری محصولات سردخانه ای فقط نیاز به سردخانه صنعتی دارید؟

پاسخ به این صورت است که اگر در ساختمان شرکت خود یک سردخانه صنعتی داشته باشید و تمام محصولات شما داخل آن قرار گرفته باشند، خواهید توانست، در صورت تمایل آنها را در آنجا نگهداری نمایید. با این وجود برای حمل کالای خود در هنگام تحویل نیاز به کامیون های یخچال دار خواهید داشت.

اگر تجارت شما خیلی کوچک باشد یا شما به تازگی کار را شروع کرده باشید، احتمال دارد اتاق سرد برای شما، برای مدتی تا گسترش کارتون به تنهایی، کارآمد باشد.

معمولا یک سردخانه صنعتی به صورت عمومی موقعی وارد کسب و کار شما خواهد شد که کسب و کار شما شروع به رشد کند. در بعضی از موارد، به محصولات بیشتری احتیاج پیدا می کنید تا بتوانید در سردخانه خود قرار دهید و این یک امکان مناسب می باشد. در واقع تجارت بزرگتر به این معناست که مزایای بزرگتر از جمله پایگاه مشتری گسترده تر گردد. شما باید از سردخانه صنعتی بگونه ای استفاده نمایید که به شما در ادامه کارتان، همچنین رشد و گسترش تجارتتان یاری برساند.

محصولات فاسد شدنی در دمای مشخصی که استانداردهای نگهداری مشخص کرده اند نگهداری می شود، که این کار باعث خواهد شد که تازگی آنها حفظ گردد و ماندگاری بیشتری داشته باشند. برای مثال، اگر شما نیاز به میوه و سبزیجات تازه داشته باشید. نگه داشتن آنها در دمای مناسب خطر آسیب را کمتر می کند و عمر مفید آنها را بالا می برد. البته همین موارد در یک محیط گرم سریعتر بیماری ها را جذب می کنند و دچار آفات می شوند.

 

سردخانه صنعتی

 

نگهداری غذاهای قابل فساد در دمای اشتباه باعث از بین رفتن آنها، تغییر رنگ، بافت و همچنین طعم­شان می شود. باید بدانید که خوردن مواد غذایی که در دمای مناسب نبوده اند، احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را بالا می برد. واضح است، این چیزی نمی باشد که شما بخواهید با محصولات خود انجام دهید و خطر کنید.

همانطور که پیش از این بیان شد، محصولات مختلف زیادی یافت می شوند که جهت ماندن در شرایط مناسب به سردخانه صنعتی احتیاج خواهند داشت. این مورد فقط برای گوشت، میوه و سبزیجات نمی باشد و نمونه های بیان شده فقط یک لیست کوتاه از مواردی می باشد که باید در محیط هایی با دما کنترل گردد.

یک سردخانه نیز می تواند محصولات شما را در دمای مناسب ذخیره نماید و حتی در زمان سفرهای طولانی آنها را از این طریق نگه می دارد. این بدین معنی می باشد، نگرانی بابت این مسائل نمی باشد.

در زمینه ی اجرای سردخانه مورد نظرتان می توانید از تیم متخصص و با تجربه ی پارس فیدار کمک بگیرید.

 

 سایر کالاهای حساس به دما و همچنین کنترل دما شامل موارد زیر می باشد؛

  • محصولات غذایی
  • گل و گیاه
  • آثار هنری و همچنین برخی از انواع کالاهای با ارزش
  • نمونه های بیولوژیکی و مؤلفه هایی همانند خون و بعضی واکسن ها
  • داروهای تخصصی
  • مواد اولیه جهت محصولات دارویی
  • در برخی از پتروشیمی ها
  • کالاهای الکترونیکی جدید

 

انواع سردخانه صنعتی بر اساس مقدار دما

  • سردخانه های بالای صفر

از سردخانه صنعتی بالای صفر، برای نگهداری انواع میوه ها، سبزی، صیفی، محصولات لبنی و همچنین نگهداری کوتاه مدت در جهت توزیع گوشت، مرغ و ماهی استفاده خواهد شد.

به صورت معمول، رنج دمایی در سردخانه بالای صفر بین 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد می باشد، اما این بازه دمایی وابسته به نوع موادی که در سردخانه نگهداری می شود، می‌تواند متغیر در نظر گرفته شود. برای مثال این بازه در سردخانه دارویی بین 2 تا 8 درجه سانتی‌گراد خواهد بود و در همچنین سردخانه‌های مخصوص کاربری‌های صنعتی معمولا تا 15 درجه سانتی‌گراد بالای صفر نیز خواهد رسید.

سردخانه های بالای صفر بصورت معمول، در هایپرمارکت‌ها و همچنین فروشگاه‌های بزرگ عرضه مواد غذایی و نیز در نزدیکی باغ ها احداث خواهد شد.

سردخانه متحرک

 

  • سردخانه های زیر صفر

سردخانه صنعتی زیر صفر در نگهداری مواد غذایی منجمد و همچنین یخ زده همانند گوشت، مرغ، ماهی و میگو و نیز سبزیجات خرد شده و حبوبات پخته شده آماده طبخ که منجمد هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

رنج دمایی در این سردخانه ها معمولاً بین 0 تا 18- و یا 0 تا 20- خواهد بود. به دلیل دمای پایین سردخانه زیر صفری در هنگام احداث نیز می‌بایست نهایت دقت را در هوابند بودن دیواره‌ها و همچنین سقف و همینطور درب آن اعمال کرد.

از سردخانه زیر صفر در جهت نگهداری و همچنین انبار کردن طولانی مدت مواد غذایی استفاده خواهد شد. از این سردخانه ها معمولاً در رستوران‌ها، کترینگ‌ها، فروشگاه‌های مواد پروتئینی و نیز در نزدیکی کشتارگاه‌ها و همچنین مراکز صید ماهی و میگو احداث خواهند شد.

 

  • تونل انجماد

از تونل انجماد در جهت انجماد سریع گوشت بعد از کشتار و همچنین ماهی و میگو بعد از صید استفاده خواهد شد.

بهره گیری از تونل انجماد سبب جلوگیری از رشد باکتری‌ها و همچنین میکرو ارگانیسم‌ها در درون گوشت و ماهی شده و از فساد آن‌ها جلوگیری خواهد کرد. و با توجه به اینکه انجماد سریع باعث تازه ماندن گوشت و همچنین ماهی شود و امکان نگهداری آن‌ها را تا زمان طولانی بوجود آورد. البته رنج دمایی در درون تونل انجماد بین 38- تا 40- درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه