تجهیزات سردخانه صنعتی شامل چه مواردی است

سردخانه صنعتی

تجهیزات سردخانه صنعتی شامل چه مواردی است

با پیشرفت تکنولوژی، پیشرفت های زیادی در زمینه های مختلف به خصوص صنایع غذایی ایجاد شده است. یکی از این پیشرفت ها، به وجود آمدن سیستم های برودتی و تجهیزات مربوط به سردخانه است. به طوری که امروزه استفاده از این تجهیزات در صنایع غذایی یک امر لازم و ضروری می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با تجهیزات سردخانه صنعتی آشنا کنیم. اما اجازه دهید ابتدا یک مرور کلی بر سردخانه های صنعتی داشته باشیم.

در چه مواردی از سردخانه ها استفاده می شود؟

سردخانه ها محلی برای نگهداری از مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها هستند. سردخانه ها در طرح های مختلفی مانند سردخانه کانکسی، سردخانه اتاقکی و سردخانه صنعتی وجود دارند و به دو دسته کلی دمای بالای صفر و زیرصفر تقسیم می شوند.

سردخانه ها با توجه به نوع آن ها در زمینه های مختلف کاربردهای فراوان و متفاوتی دارند. برای مثال از این تجهیزات برای حفظ بازار عرضه و تقاضا مواد غذایی، عملیات تقطیر و جداسازی در صنعت پتروشیمی، صنایع آزمایشگاهی و… استفاده می شود.

انواع سردخانه صنعتی

سردخانه های صنعتی به طور کلی به 5 دسته تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها را مختصرا توضیح می دهیم. تجهیزات سردخانه صنعتی متفاوت بوده و هر کدام از سردخانه ها ویژگی ها و تجهیزات خاص خود را دارند.

  • سردخانه صنعتی زیر صفر: این نوع سردخانه ها با دمای میانگین بین صفر تا منفی 18 درجه زیر صفر ساخته می شوند. سردخانه صنعتی زیر صفر بیشتر برای نگهداری گوشت، ماهی و مرغ کاربرد دارند. از این نوع سردخانه ها در فروشگاه های بزرگ، کشتارگاه ها و صنایع شیلات استفاده می شود.
  • سردخانه اتاقی: برای ساخت سردخانه اتاقی که به سردخانه کوچک هم معروف هستند یک بخش یا اتاقی از ساختمان را در نظر می گیرند سپس با ساندویچ پنل به صورت اصولی آن راعایق کاری می کنند و بعد از نصب تجهیزات مورد نیاز این نوع سردخانه ها قابل استفاده هستند. از سردخانه های اتاقی برای نگهداری محصولات غذایی در هتل ها، رستوران ها و فروشگاه های کوچک برای نگهداری محصولات استفاده می شود.
  • سردخانه بزرگ زیر صفر: سردخانه های بزرگ از چندین اتاق تشکیل می شوند و با توجه به نوع محصولات برای هر اتاق دمای متفاوتی در نظر گرفته می شود تا کیفیت محصولات حفظ شود. از این نوع سردخانه ها برای نگهداری محصولات غذایی در مقدار خیلی زیاد استفاده می شود.
  • سردخانه زیر صفر کانکسی یا متحرک: بعضی از افراد به جای استفاده از دیواره های ساختمان از کانکس یا سازه های فلزی استفاده می کنند که به راحتی قابل انتقال هم می باشند. این نوع سردخانه ها که به سردخانه های زیر صفر کانکسی معروف هستند جز پر فروش ترین سردخانه ها در بازار محسوب می شوند.
  • تونل انجماد: برای انجماد سریع محصولات از تونل انجماد استفاده می شود چون تونل انجماد مانع از تشکیل کریستال های یخی که افت کیفیت محصول را به دنبال دارد می شود. در تونل انجماد کریستال های یخی وجود ندارد و دمای تونل تا حدود منفی 40 درجه می باشد. فرق اصلی تونل انجماد با سردخانه های زیر صفر در این است که در سردخانه های زیر صفر تا دمای منفی 18 درجه هوا به صورت ثابت وجود دارد و پروسه سرد شدن زمان بر و طولانی است اما در تونل انجماد محصولات توسط ریل با دمای منفی 40 درجه از تونل رد می شوند و با همان کیفیت سریعا منجمد می گردند.
  • سردخانه بستنی: چون بستنی از خوراکی های محبوب در تمام دنیا است و طرفداران بسیاری دارد سردخانه های اختصاصی برای نگهداری آن ها طراحی و ساخته می شود. بستنی ها به خاطر این که چربی بالا همراه با خامه و نمک در ترکیبات خود دارند باید در دمای بسیار پایین نگهداری شوند تا کیفیت و مزه خود را از دست ندهند. برای نگهداری بستنی ها از سیستم های دو مرحله ایی یا تونل بستنی استفاده می شود تا بستنی سریع منجمد شود و کیفیت خود را از دست ندهد.
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
ارسال دیدگاه